Resipi ni dari kawan saya.. Noor Fadhlina Abdul Rahim . Saya masukkan kat sini supaya senang saya nk rujuk... tak pernah try buat lagi. nnt kalau saya dh try buat sendiri, saya masukkan gmbar...
Bahan2:
1. 1 1/2 cawan tepung beras
2. 1 1/2 cawan tepung gandum
3. 1 cawan gula
4. 1 paket yis (mauripan)
5. 5 bj telur
6. 1 bj kelapa, amek patinya sahaja
Cara2:
1. campurkan bhn 1 - 4, gaulkan semuanya dan perapkn adunan selama 6 hingga 7 jam/semalaman
2. selepas diperap, masukkan telur dan santan, gaul hingga sebati
3. lenggangkan adunan di atas kuali panas
4. setelah diangkat, lipat dan boleh la dihidangkn sbg sarapan pg atau minum petang
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
Assalamualaikum azila..wahhh ada blog masakan..akak followwwwwww...boleh la kita share resepi..apam lenggang ni mmg sedap kan? akalu kat alor setar makan kat kedai2 dekat pizza hut tu hehehe
waalaikumussalam kak... dh lama dh blog ni. tp tak berapa nk rajin update mcm blog akak tu... :) lagipun x rajin nak masak sbnrnya... hehehe... saya x penah lg try buat apam lenggang ni. ni resipi kawan. hubby suka mkn. mak mertua pandai buat ni... tp saya x abis menurun lagi... hehehe...
Post a Comment