Bahan2:
1 ikat sayur sawi - asingkan batang dan sayur1genggam kobis bunga
3 ulas bawang merah - dihiris halus
3 ulas bawang putih - dihiris halus
1 genggam udang kecil
1 ulas bawang besar
1 biji cili merah
Sos tiram
Kicap manis
Garam
200 liter air
Minyak masak
Cara-cara membuatnya:
- Panaskan minyak. Tumis bawang merah dan putih hingga layu.
- Masukkan air.
- Masukkan udang.
- Masukkan sos tiram.
- Masukkan batang sawi dan kobis bunga. Biar seketika sehingga sayur lembut.
- Masukkan sayur sawi.
- Masukkan sedikit kicap manis dan garam secukup rasa.
- Masukkan bawang besar dan cili merah.biarkan sekejap. Jangan terlalu lama, nanti sayur layu... Siap untuk dimakan...
0 comments:
Post a Comment